Direct access to content

+Tu Fundació difon el seu projecte social en l’espai radiofònic de l’Associa’t, la festa de les associacions barcelonines

El passat 21 de setembre, al Parc de la Ciutadella, +Tu Fundació de Suport ha presentat la seva acció social a Ràdio Associa’t, l’emissora que s’emet en el marc de l’Associa’t, la trobada de l’associacionisme barceloní que se celebra durant les festes de la Mercè.

En representació de +Tu Fundació, Telma Arbués, directora social, Arantxa Amice, responsable del servei de suport a Barcelona, i Josep Maria Ribalta, persona que rep l’assistència de +Tu, han explicat el projecte en el programa presentat per l’Homer Val, membre de l’àrea de comunicació de COCEMFE Catalunya (Confederació Catalana de Persones amb Discapacitat Física i Orgànica).

Per donar a conèixer la missió de +Tu, Arbués ha incidit en el concepte de “suport a la capacitat jurídica” i l’ha definit com un conjunt d’eines contemplades per l’ordenament jurídic vigent, mitjançant les quals un jutge o un notari poden nomenar una entitat o una persona física per a què exerceixi l’assistència d’una persona que necessita suport per a la presa de decisions en qualsevol àmbit de la seva vida.

Arantxa Amice ha explicat que de les 550 persones majors d’edat que acompanya +Tu arreu de Catalunya, un 25% tenen un deteriorament fruit de l’envelliment. A més, Amice assenyala, que “en els darrers dos anys està augmentat notablement el nombre de persones grans que s’adrecen a l’entitat demanant informació”.

Aquest ha estat el cas d’en Josep Maria Ribalta, persona de 76 anys i que, en farà dos, va sol·licitar l’ajuda de l’entitat per formalitzar la seva assistència per via notarial. Durant l’entrevista, Ribalta n’ha exposat els motius. “Tinc problemes de mobilitat i també pateixo sordceguesa. D’aquesta condició se’n deriven un seguit de mancances i per això requereixo de suport”. Ribalta ha afegit que gràcies a l’ajuda de +Tu Fundació ha aconseguit resoldre temes de caire jurídic de gran rellevància per a ell, com són el testament i el testament vital. Ha conclòs la seva intervenció radiofònica afirmant que la Fundació “sempre està present i disposada a ajudar” i que la tasca social que desenvolupa és “molt necessària”.
La responsable de suport de Barcelona també ha parlat del paper de les famílies de persones que necessiten suport. “Majoritàriament, són les famílies les que contacten amb la Fundació per informar-se dels serveis que oferim. Després d’aquesta primera aproximació, gran part acaben esdevenint usuàries del servei d’acollida, des del qual es fa un seguiment continuat tant de la situació de la persona necessitada de suport com de la pròpia família”.

Per tancar l’entrevista, les representats de +Tu han anunciat que el proper any l’entitat celebra el seu 40è aniversari. El primer acte commemoratiu serà una jornada titulada “Envelliment conscient i actiu: recursos i suports comunitaris” que tindrà lloc el 30 d’octubre al CaixaForum Macaya.

L’Associa’t

La Festa de l’Associa’t és un esdeveniment lúdic, coproduït per Torre Jussana i el Servei d’Acció Comunitària, que apropa a la ciutadania la riquesa i vitalitat del teixit associatiu barceloní durant les festes de la Mercè.

Per segon any consecutiu, l’Associa’t s’ha celebrat al Parc de la Ciutadella i a l’Avinguda de la Catedral, on més de 90 entitats han organitzat una setantena d’activitats per continuar integrant al màxim la festa dins de la programació de la Mercè i estrènyer, així, les aliances amb l’ICUB i amb d’altres departaments de l’Ajuntament.

Per fer d’altaveu d’aquesta festa, s’ha emès Ràdio Associa’t des d’un set de ràdio preparat en el Parc de la Ciutadella, i en el qual han participat més de 30 entitats al llarg de 19 hores de ràdio en directe.

Escolta aquí l’entrevista completa.